+3670 703 8837 info@webugyved.com

A 16 akciónapot 1991 óta világszerte november 25. (a nők elleni erőszak felszámolásának világnapja) és december 10. (emberi jogok világnapja) között rendezik meg civil szervezetek és magánszemélyek, hogy felkeltsék a nyilvánosság figyelmét, és tájékoztatást nyújtsanak a nők elleni erőszakról, kifejezzék szolidaritásukat az áldozatok iránt, és nyomást gyakoroljanak a döntéshozókra a nők elleni erőszak minden formájának megszüntetése érdekében.

Webügyvéd oldalunkon ezen alkalomból 16 napon át 16 nő történetét olvashatjátok.

Dominika

 

A párom nem engedi, hogy más férfikkal beszéljek. A kollégáimmal se engedi, hogy beszéljek. Próbáltam megmagyarázni neki, hogy nem azért beszélek velük, hogy összejöjjünk, hanem azért, mert kollégáim, és nem mehetek csak úgy el mellettük, hogy hozzájuk se szóljak egész nap. Ha pedig ők szólnak hozzám, nem tehetem magam, hogy nem hallottam. Egyik céges bulin a párom közém és a kolléganőim/kollégáim közé ült, s ha bármit mondtam nekik, mindig mérgesen megkérdezte tőlem, hogy mit mondtam, mintha valami bűnt követtem el, hogy hozzájuk szóltam.

Újabban azt se szereti, ha a barátnőim átjönnek hozzám beszélgetni, olyankor mindig vagy duzzogva elvonul, vagy olyan bunkó a barátnőimmel, hogy én szégyellem magam helyette. A barátnőim meg már úgy vannak vele, hogy ha hívom őket, inkább át se jönnek, szerintem kifogásokat találnak ki.