+3670 703 8837 info@webugyved.com

A 16 akciónapot 1991 óta világszerte november 25. (a nők elleni erőszak felszámolásának világnapja) és december 10. (emberi jogok világnapja) között rendezik meg civil szervezetek és magánszemélyek, hogy felkeltsék a nyilvánosság figyelmét, és tájékoztatást nyújtsanak a nők elleni erőszakról, kifejezzék szolidaritásukat az áldozatok iránt, és nyomást gyakoroljanak a döntéshozókra a nők elleni erőszak minden formájának megszüntetése érdekében.

Webügyvéd oldalunkon ezen alkalomból 16 napon át 16 nő történetét olvashatjátok.

Anna

 

Sok minden van ami zavar… Kisbabánk vasárnap lesz 2 hónapos. A szülei is sz**nak a fejünkre.. Soha nem jönnek látogatni, nem hívnak, semmi…Állítólag imádják a kisunokát, viszont csak messziről! (Ez az én véleményem), nem magyarok ők, külföldön élünk, párom sem magyar. Lehet, csak eltérő a kultúra, de a párom sem segít annyit, mint amennyit kellene. Pl. házimunkában semmit… De szó szerint. A bevásárlást is én végzem a picinkkel, hétközben a takarítást, vasalást is, hogy a hétvége ne azzal menjen el… Viszont egyes egyedül nem győzöm. Nekem szüleim Magyarországon laknak, tehát tőlük sajnos semmiféle segítséget nem várhatok.

Anyukám majd jön ki 2 hétre de sajnos tovább ő sem tud maradni. Ami még zavar az az, hogy párom elvárja, hogy minden tipp-topp legyen. Én, lakás, baba, szexhez is legyen non-stop kedvem… Hat ez nem megy.. Ő eljár dolgozni és ennyi, néha megeteti a babát, max egy nap egyszer, meg tisztába teszi.. És levan a “gond”. Felkelni nem kel fel hozzá…  Nemtudom…

Elhidegültem tőle teljesen. Ma együtt ebédeltünk és kb. 3 mondatot ha szóltunk egymáshoz… Velem nem történik semmi, csak a kislányommal vagyok… Senki más nem nyit ránk ajtót… Pedig nagyon modern szülei vannak… De inkább elmentek Amsterdamba most egy hétre, minthogy minket meglátogassanak… Magyarba ez azért nem így megy. (Első szülött unoka!) Engem is szeretnek, náluk laktunk 1,5 évet, amikor kijöttem ide és nem volt saját albérlet meg meló…. Azóta elköltöztünk és heti egyszer megyünk hozzájuk hétvégén vacsira és kész. Olyankor messziről ránéznek a kislányra, de ennyi… Anyukám, aki 2000 km-re lakik, bevásárolt babakocsit,ágyat, baba relax hintaszéket, másik pihenőszéket, autóülést,….. Pedig talán évente 2x ha hazajutunk majd. A barátom szülei, akik kb 10 percre laknak kocsival, semmit nem vettek a kislányunknak… Ha elviszem, még a pelenkázó matracot is vinnem kell, hogy tisztába tudjam tenni…. Aaaah vicc…. Legszívesebben összepakolnám magunkat és hazamennék.