+3670 703 8837 info@webugyved.com

A 16 akciónapot 1991 óta világszerte november 25. (a nők elleni erőszak felszámolásának világnapja) és december 10. (emberi jogok világnapja) között rendezik meg civil szervezetek és magánszemélyek, hogy felkeltsék a nyilvánosság figyelmét, és tájékoztatást nyújtsanak a nők elleni erőszakról, kifejezzék szolidaritásukat az áldozatok iránt, és nyomást gyakoroljanak a döntéshozókra a nők elleni erőszak minden formájának megszüntetése érdekében.

Webügyvéd oldalunkon ezen alkalomból 16 napon át 16 nő történetét olvashatjátok.

Abigél

Abigél a negyvenes éveiben járó, egyedülálló, sikeres nő. Az ezzel kapcsolatos célzásokat, kérdéseket már meg sem hallja, mindazonáltal néha elgondolkodik azon, vajon ha férfi lenne, ugyanígy szembesülnie kellene a társadalom megvetésével?

Abigél szeretne társat és családot, sok barátja van, szereti a munkáját, szeret ismerkedni. Abigél mindig elolvassa, mit mondanak a magazinok arról, hogy milyen a tökéletes férfi és milyen legyen a tökéletes nő.

Abigél felfigyelt arra, hogy míg a tökéletes nőről szóló cikkek egytől-egyig a gyakorlatban kivitelezhetetlen elvárásokat támasztanak a nők felé, a férfiakkal szemben már korántsem ennyire szigorúak. Például: a tökéletes férfi nem csal meg, nem flörtöl más nőkkel (hja, ha csak úgy nem!?). De van magazin, amely szerint meg inkább legyen férfias, mint hűséges, most akkor ki tud itt eligazodni?

Persze a tökéletes férfinél nem számít, ha nem vagyonos (majd mi nők eltartjuk, ugye?). Ha túl művészlelkű ahhoz, hogy pénzt is keressen – hát ez van lányok, ő egy igazi kos, akit nem lehet megregulázni, nektek kell változnotok, ha meg akarjátok tartani! (Meg akarjuk?)

Az ideális férfinál nem probléma, ha elvált és van gyermeke (naná, úgyis az anyjuknál vannak…). Az ideális férfi tudja megszerelni a lámpát, összerakni az ikeát is. És ne morogjon, ha nincs minden nap meleg vacsora, olyankor elégedjen meg a rendelt pizzával. Ne hagyja szét a zokniját, szépen tegye a szennyesbe, hogy Abigél kimoshassa és elpakolhassa a szekrényébe.

Ne hagyja az asztalon a mosatlant, szépen tegye bele a mosogatóba, hogy Abigél elmosogathassa.

Ne hagyja szét a szemetet, szépen tegye a kukába (jól tömje meg, púpozza fel a kukát, ha tele van), hogy Abigél ki tudja vinni a szemétledobóba.

Néha menjen el bevásárolni és legalább a konyháig hozza el a nehéz táskákat, hogy Abigél szépen el tudja pakolni az árut a hűtőbe.

Öblítse ki maga után a kádat, hogy Abigélnek könnyebb dolga legyen utána a domestossal és a szivaccsal. Ha megoldható, ne hagyja a szőrét a szappanon.

Legalább nagyjából takarítsa el maradékát a wc-ből a wc-kefe segítségével, hogy Abigélnek könnyebb legyen utána kisúrolni.

Ha Abigél porszívózik, legyen olyan kedves és emelje föl a lábát, tegye föl az asztalra, hogy a lába alatt is ki tudjon Abigél porszívózni.

Ugye, nem is olyan nehéz ez???

*disclaimer: Az itt írottak az irónia műfajába tartoznak.