+3670 703 8837 info@webugyved.com

A 16 akciónapot 1991 óta világszerte november 25. (a nők elleni erőszak felszámolásának világnapja) és december 10. (emberi jogok világnapja) között rendezik meg civil szervezetek és magánszemélyek, hogy felkeltsék a nyilvánosság figyelmét, és tájékoztatást nyújtsanak a nők elleni erőszakról, kifejezzék szolidaritásukat az áldozatok iránt, és nyomást gyakoroljanak a döntéshozókra a nők elleni erőszak minden formájának megszüntetése érdekében.

Webügyvéd oldalunkon ezen alkalomból 16 napon át 16 nő történetét olvashatjátok.

Vera

Vera 12 évig élt bántalmazó férjével, három gyermekük született. Mindhárom gyermek császármetszéssel tudott csak világra jönni. Verát a férje rendszeresen verte, gyermekeikkel kiabált, munkája nem volt.

Amikor a harmadik gyermek született, Vera még nem ébredt föl az altatásból. Ekkor orvosa a jelen lévő férjet, az apát kérdezte meg, kívánják-e, hogy elvégezze Verán a művi meddővé tételt, hiszen most “egybe” le lehetne tudni. Vera férje igent mondott, Vera csak akkor tudta meg, mi történt, amikor felébredt az altatásból.

Veráék elváltak, a férjének azóta még két gyereke született másik anyától, Vera 8 éve egyedülálló. Nem tud, nem is mer kapcsolatot létesíteni, úgy érzi, nőként nem teljes, nem tökéletes, gyűlöli a testét.

Kamasz gyermekei gyakran viccelődnek azzal társaságban, hogy anyjuk biztosan “leszbi”.