fbpx

Szeptember 1 – becsöngettek. 2280 általános iskolában és majdnem ugyanennyi középfokú oktatási intézményben kezdődött meg a mai nappal a 2014/15-ös tanév. Egymillió-kétszázhatvanhétezer diáknak ért véget ma a nyári szünet. 

A tegnapi napon tartotta meg Balog Zoltán miniszter az V. Nemzeti Tanévnyitót Budapesten, egy 11. kerületi általános iskolában. A miniszter beszédében kiemelte, fontos, hogy bízzunk az oktatásban, a kölcsönös bizalom ugyanis minden emberi kapcsolat alapja és az oktatásban is különleges jelentősége van. Balog az idei tanévtől sokat vár, jobb iskolákat, derűsebb pedagógusokat és felkészültebb diákokat.

A tanévkezdés idén is nagy terhet rótt a családokra, gyerekenként akár 40-80 ezer forint között is költöttek tanszerekre. Annak ellenére ilyen magas ez az összeg, hogy nagyon sok helyen ingyenesek a tankönyvek és a munkáltatók, önkormányzatok is részt vállalnak a tanévkezdés terheiben.

Idén október 27-től 31-ig tart majd az őszi, december 22-től január 2-ig téli és április 2-től 7-ig a tavaszi szünet. A pirosbetűs ünnepek továbbra is tanítás nélkül telnek majd, munkaszüneti napként.

A munkavállalóknak érdemes szabadságaikat a fentiek szerint alakítani úgy, hogy lehetőleg a kisebb gyerekek a szünetekben sem maradjanak felügyelet nélkül.

Az iskolák környékén közlekedők autójukból fokozottan figyeljenek a diákokra, kerüljük el a baleseteket!

Pedagógusainkat pedig várjuk kérdéseikkel Közszféra fórumunkban!