+3670 703 8837 info@webugyved.com

webugyved

Céges Átverés

Vélhetően több tízezer vállalkozás fogja megkapni a napokban a Magyar Kereskedelmi Nyilvántartási Intézet levelét, amelyben 48.000,- Ft (2×24.000,- Ft) közzétételi díj megfizetésére hívják fel a cégeket.

A levél szövegezése és kinézete egyértelműen olyan, mintha a közzétételi díj befizetését jogszabály írná elő a cégeknek. Pedig ilyen kötelezettség nincs!

A levelet INNEN töltheted le!

A levél súlyosan megtévesztő, hiszen az elnevezése azt látszatot kelti, mintha egy hivatalos hatóság lenne, pedig csak egy “szimpla” Kft-ről van szó >>> A cégjegyzékben így van nyilvántartva: Magyar Kereskedelmi Nyilvántartási Intézet Korlátolt Felelősségű Társaság; 1013 Budapest, Attila út 33. B. ép. II. em. 3.

A társaság logója megtévesztésig hasonlít a magyar címerre.

atveres

valóság azonban az, hogy a Magyar Kereskedelmi Nyilvántartási Intézet Kft. által kiküldött levél egy hirdetési szerződés, amely a www.mkni.net weboldalon történő megjelentetésre vonatkozik. A szerződési feltételeket a második oldalon található ÁSZF tartalmazza. Fontos, hogy a szerződés a díjfizetéssel 12 hónapos időtartamra létre is jön.

Ügyvédeink javaslata, amennyiben az Ön cége is kap ilyen levelet:

  • Alaposan tanulmányozza át a szerződést fizetés előtt;
  • Csak akkor fizesse be a díjat, amennyiben valóban hirdetési szerződést kíván kötni a céggel;
  • Ha már befizette a díjat, akkor 10 napon belül éljen elállási jogával.

Évente 2-3 alkalommal lehet találkozni hasonló próbálkozásokkal (például védjegyek esetében), amelyeknek legtöbbször a hatóságok vetnek véget (rendőrség, GVH). Azonban, amíg ezekre sor kerül, akár több ezer cég is áldozatul eshet ezeknek. Éppen ezért különösen fontos a nyilvánosság és a sajtó visszhang.

Küldje tovább Ön is ezt az információt, cégtulajdonos barátainak, családtagjainak.