fbpx

Ma már majdnem minden cégnek van, az viszont más kérdés, hogy megfelel-e céljának? Vajon pontosan arra költünk a céges weboldallal kapcsolatban, amire cégünknek szüksége van? Valóban weboldalunk van, vagy inkább csak egy internetes névjegykártyánk?

A statisztikák szerint a látogatók többségének fontos egy céget bemutató menüpont a weboldalon. Ha a látógató erre a menüpontra kattint, az alábbi kérdésekre vár választ, ezért ezeket fejtsd ki alaposan:

– Mivel foglalkozik a cég?
– Mióta?
– Kik állnak a cég mögött?
– Hogyan dolgoztok?
– Hol dolgoztok? Hol érhet el benneteket?

Amennyiben van a cégnek küldetése, víziója, azt is ebben a menüpontban érdemes bemutatni. Ha még nincs ilyened, érdemes kitalálni, óriásit dob egy cég marketingjén.

A céges weboldalak többségénél a szolgáltatások pontos kifejtésére kevés energiát fordítanak. Éppen ezért egy új látogató számára sok esetben nem egyértelmű, hogy a cég milyen kompetenciákkal rendelkezik. A kimutatások alapján az alábbi információkat szükséges megadni, közérthető, szakzsargon mentes megfogalmazásban:

– Hogyan dolgoztok?
– Miért válasszam a cégedet?
– Mitől vagytok jobbak, mint a konkurensek?
– A főbb szolgáltatások legyenek külön oldalon kifejtve keresőoptimalizálási okokból.
– A leírások végén legyen „Call to action” vagyis cselekvésre történő felszólítás: „Rendeld meg most!”, „Fedd fel velünk a kapcsolatot!”, „Látogass meg minket bemutató termünkben!” … stb.
A vásárlók azt is szeretik, ha egy-egy cég, szolgáltatás mögött az embert is meglátják, ezért érdemes a cég munkatársainak fényképes bemutatására is helyet/időt szánni a weboldalon.

További, nagyon fontos menüpont az esettanulmányok: itt be lehet mutatni elégedett ügyfeleket, vásárlókat, bizonyos szolgáltatási szektorokban ingyenes tippekkel, blogbejegyzéssel, fórumokkal lehet felhívni a vásárlók, ügyfelek figyelmét – ezek mind-mind az eladást növelik.

A professzionálisabb cégek weboldala illeszkedik a cég arculatába is. Arculaton a cég megjelenését értjük, a logón, névjegykártyákon, levélpapír fejléceken át az iroda/üzlet berendezéséig. A mai világban elengedhetetlen, hogy ezekre a külsőségekre is figyeljünk, hiába jó ugyanis egy szolgáltatás, ha az arculata nem ezt sugallja, nem fog vásárlókat bevonzani.

Ha céges weboldallal, marketinggel kapcsolatos kérdésed van, keresd partnerünket, vagy írj nekünk a facebookon!