+3670 703 8837 info@webugyved.com

cserbenhagyas

A 30 éves William Bauders áthajtott a tilos jelzésen, ütközve Christina Bradshaw autójával és ezzel az áldozat halálát okozta.

Hogy bűnét leplezze, Bauders rávette az anyját, hogy azt mondja, ellopták fia autóját, azt a bűncselekmény időpontjában más vezette.

Az oklahomai férfi, akit egy újévkor bekövetkezett, halált okozó gázolással gyanúsítottak meg, rávette az anyját, hogy a hatóságok előtt azt állítsa, a baleset éjszakáján ellopták az autójukat.

Azóta a 30 éves, thulsai William Brauderst kétrendbeli gyilkosság, lopott jármű birtoklása, nagy értékre elkövetett lopás és segítségnyújtás elmulasztása miatt helyezték vád alá, sőt, a vádirat szerint a felsorolt bűncselekmények elkövetése idején járművezetéstől eltiltás hatálya alatt állt.

A rendőrségi jegyzőkönyvek szerint Brauders beismerte, hogy egy lopott kisteherautót vezetve beleütközött egy személyautóba és megölte a 46 éves Christina Bradshawt.

Bauders egy Dodge típusú kisteherautót vezetett újév napján, mikor áthajtott a piros jelzésen és nekiütközött a Bradshaw vezette Toyota Camry-nak. A rendőrség szerint az elkövető a balesetet követően kiugrott a teherautóból és elfutott.

A férfit január 3-án tartóztatták le, miután a nyomozóknak sikerült azonosítani a járművet. Bauders ekkor kérte meg édesanyját, mondja azt, hogy az autót ellopták.

A riport szerint a nő hívta a fia ismerőseit, akik mind azt állították, hogy „Bill Bauders elismerte, hogy egy balesetet okozott, de nem akarja feladni magát”.

A férfi a rendőrség előtt tett vallomásában úgy nyilatkozott, „ő nem tudta, hogy megölt egy nőt, azért menekült el, mert azt hitte követik.”

Jelenleg egy Thulsa állambeli börtönben tartják fogva, 519.000 dollár óvadékért bocsátható házi őrizetbe.

Forrás: Daily Mail, 2014. 01. http://www.dailymail.co.uk/news/article-2538409/Hit-run-driver-tried-mom-cover-crime-killing-young-woman.html

Milyen kötelezettségeid vannak tanúként? Hazudhatsz-e annak érdekében, hogy hozzátartozód megússza a felelősségre vonást? Kérdezd ügyvédeinket most!