fbpx

2021. január 1. napjától módosult a 🏠lakástörvény valamint az ingatlanközvetítőkre vonatkozó jogi szabályozás.⚖️A módosítás pontosította, hogy milyen feladatot láthat el az ingatlanközvetítő, és a lakáseladás folyamata során mi az, amire már nem jogosult.❌

A törvény szerint az ingatlanközvetítő foglalkozhat az ügyletek lebonyolításához szükséges 📄dokumentációk, adatok beszerzésével és előkészítésével, de kiemelte a törvényalkotó, hogy már a tulajdonjog átruházására vonatkozó okiratok megszerkesztését és azok ellenjegyzését nem végezheti❗️


Ideértve a vételi ajánlatot és annak elfogadását tartalmazó okiratokat is, már ez sem lehet az ingatlanközvetítő tevékenységének része, ezt is már ügyvédnek kellene minden eseteben elkészíteni.
Erre tekintettel szerintem minden ügyfélnek, aki bármely oldalon ingatlanügybe kezd, már a folyamat elején – nemcsak a felek megegyezését követően – indokolt lenne (már az ingatlanos megbízása előtt) ügyvédet megkeresni.

INGATLAN ÜGYLETEK ESETÉBEN IS MINDEN ÜGYVÉDI SZOLGÁLTATÁS – OKIRATSZERKESZTÉST, ELLENJEGYZÉST IS BELEÉRTVE – ONLINE IS ELÉRHETŐ!