+3670 703 8837 info@webugyved.com

Korábbi cikkünkben írtunk a Kúria döntéséről a devizahitel-szerződések semmisségével kapcsolatban. Az árfolyamrés tisztességtelensége rengeteg szerződés érint és sok esetben azzal a következménnyel járhat, hogy a bank fizet az adósainak. 

Több százezer devizahiteles szerződését kell újraszámolni a hírek szerint. A Kúria döntése nyomán törvényalkotás indul, az elszámolással kapcsolatos jogszabály várhatóan ősszel lép hatályba. Eszerint az érintett szerződések mindegyikét felül kell vizsgálniuk a bankoknak és el kell számolniuk az adósok felé. A bankok az elszámolásról jelentést kötelesek készíteni a felügyeletüket ellátó Magyar Nemzeti Banknak meghatározott időközönként. Az elszámolási kötelezettség az elévülési időn belül minden szerződést érint, az elévülés kezdete pedig a szerződés megszűnése.

Eszerint tehát nemcsak a még folyamatban lévő kölcsönöket kell újraszámolni, hanem azokat is, amelyek már lezárultak, de a zárás óta nem telt még el öt év.

Ha téged is érint a semmisségi határozat, feltétlenül nézd át a szerződésedet, komoly összegeket kaphatsz vissza bankodtól, vagy jelentősen csökkentheted a törlesztőrészletedet. Fórumunkban letölthető excel táblázattal segítjük a számítást, de ha valamiért nem sikerül kitöltened, kérd ügyvédeink segítségét. Ügyvédeink a bank előtt is ellátják képviseleted!

Ne légy a pénztárcád ellensége, vizsgáltasd meg a szerződésed és kérd vissza, ami jogosan jár neked. Keresd ügyvédeinket a ‘Kapcsolat’ menüpontban megadott elérhetőségeken!